SOLDIERS. STORY FROM FERENTARI | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

soldiers._story_from_ferentari_trailer_tiff_2017

Adi, en keitete sosialantropolog i 40-årene, flytter til et av Bucurestis fattigste nabolag: Ferentari. Han flytter dit for å komme seg unna fra et samlivsbrudd og for å komme nærmere roma-samfunnet. Adi skal nemlig skrive en avhandling om manele, en musikktype som særlig er populær blant Romanias romfolk. I stedet forelsker han seg i sin informant, den korpulente, småkriminelle og karismatiske Alberto. Et homofilt forhold midt blant konservative romfolk er farlig. I tillegg er Alberto en komplisert person, med mye bagasje i form av mishandling etter et hardt liv preget av fattigdom og fengselsopphold. Men Adi og Alberto finner ømhet i hverandre, en ømhet som de knapt har hatt før i sine liv.

Regissør Ivana Mladenović beskriver kjærlighetens vilkår under de tøffeste forhold med humor og sympati. Adi og Alberto er muligens de minst sannsynlige elskere vi har sett på det store lerretet noen gang. Man kan bli optimist av mindre, i hvert fall nesten.

Originaltittel: 
SOLDAŢII. POVESTE DIN FERENTARI
Regissør: 
Ivana Mladenović
Manus: 
Ivana Mladenović, Adrian Schiop
Foto: 
Luchian Ciobanu
Skuespillere: 
Adrian Schiop, Vasile Pavel, Cezar Grumarescu, Stefan Iancu, Kana Hashimoto
Spilletid: 
1 time 59 min
År: 
2017
Land: 
Romania,
Serbia og
Belgia
Produsent: 
Ada Solomon
Kilde: 
Beta Cinema
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Ivana Mladenović (f. 1984) er en serbiskfødt regissør og skuespiller som bor og jobber i Romania. Hun fikk sin mastergrad fra filmskolen i Bucuresti (UNATC) i 2011. Etter den tid har hun for det meste laget kortfilmer, samt en dokumentar med tematikk fra romsamfunn. SOLDIERS. STORIES FROM FERENTARI er hennes første spillefilm.