Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

valley_of_shadows_trailer_tiff_2017

«Når seks år gamle Aslak omsider begir seg inn i den mørke skogen, har han allerede – med varsom nysgjerrighet – stått ved dens grense flere ganger. Aslak trer inn i det ukjente, og med det går SKYGGENES DAL over i en ny fase. Hunden Rapp har forsvunnet og Aslak vil finne det bortkomne familiemedlemmet. Mamma Astrid våkner ikke, så han smører en klønete nistepakke på egen hånd og går ut av huset. Den tette, mørke skogen åpenbarer seg og fyller nesten hele bildet.»
– Sveinung Wålengen (Utdrag fra Analysen, Montages)

SKYGGENES DAL hadde premiere under filmfestivalen i Toronto, der den fikk svært god mottakelse. Filmen er Jonas Matzow Guldbrandsens debut. Vi befinner oss i en liten bygd på Vestlandet, der seks år gamle Aslak bor med moren sin. De opplever en tragedie som er vanskelig å få grep om, og når hunden til Aslak forsvinner inn i den mystiske skogen begir han seg ut på leting. Fantasi og virkelighet glir inn i hverandre. Finnes det svar i det mørke?

Innledning foran visningen.

Program: 
Originaltittel: 
SKYGGENES DAL
Regissør: 
Jonas Matzow Gulbrandsen
Manus: 
Clement Tuffreau, Jonas Matzow Gulbrandsen
Foto: 
Marius Matzow Gulbrandsen
Skuespillere: 
Adam Ekeli, Kathrine Fagerland, Jone Hope Larsen
Spilletid: 
1 time 31 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Alan R. Milligan
Salg: 
Another World Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jonas Matzow Gulbrandsen (f. 1982) er utdannet ved den nasjonale filmskolen i Łódź i Polen, der blant andre Roman Polanski og Krzysztof Kieślowski har studert. SKYGGENES DAL er hans spillefilmdebut, og filmen hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i 2017.