Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Hendelse header

Seminar 2018

INTERNASJONALT SEMINAR: TERRORENS ANSIKT

Dag Tid Sted
Torsdag 18. jan 18:00 Verkstedet, Kulturhuset


Internasjonalt seminar spesial:

Kan fortellinger på film gi oss ny innsikt i en av samtidens mest kontroversielle internasjonale utfordringer: radikalisering og terror? Over hele verden, også i Norge, har vi eksempler på at ungdom radikaliseres og rekrutteres til organisasjoner som IS eller marsjerer i gatene under nazi-paroler.

I forbindelse med sideprogrammet «Radikalisert» inviterer vi til seminar om årsaker og konsekvenser av radikalisering i dagens samfunn. Spesialister på politisk og religiøs radikalisering og representanter fra filmbransjen vil innlede til diskusjon, med utgangspunkt i filmer som vises på festivalen. Seminaret arrangeres i samarbeid med Internasjonalt seminar/FN-sambandet og forskningsprosjektet Face of Terror ved NTNU

Panel:
Håvard Bustnes, filmregissør som står bak flere prisvinnende dokumentarer. HATETS VUGGE om det greske høyereekstreme partiet Golden Dawn vises på årets festival.

Marius Linge, forsker på Islamisme, salafisme og radikalisering. Er tilknyttet prosjektet "Radikalisering og motstand" ved Institutt for kriminologi og rettsosiologi, UiO.

Nadège Lourme, er stipendiat på prosjektet Face of Terror, hvor hun forsker på framstillingen av terrorister, ofre og vitner i fiksjonsfilm.

Ordstyrer er Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved Institutt for kunst og medievitenskap, NTNU. Hun leder nå det fireårige forskningsprosjektet Face of Terror som undersøker forholdet mellom medier og terror.


MÅLGRUPPE:
Åpent for alle

ARRANGØR:
Face of Terror ved NTNU
FN-sambandet Nord
Tromsø Internasjonale Filmfestival

Sted: 
Verkstedet, Kulturhuset