Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

secret_ingredient_trailer_poff_2017

Når faren blir kreftsyk avslutter Vele studiene og tar seg jobb som mekaniker på jernbaneverket i hjembyen for å kunne ta seg av han. Men når lønna uteblir flere måneder på rad, har han ikke råd til å kjøpe den dyre medisinen faren trenger. Så en dag snubler Vele over en pakke marihuana, som er blitt gjemt på et tog av noen skumle typer. Han øyner en løsning på sine økonomiske utfordringer og stjeler pakken. Men Vele oppdager fort at han er en talentløs dopselger. Derimot viser det seg at han er en utmerket kakebaker – og enda bedre til å lyve for faren om kakens hemmelige ingrediens med ekstra helsebringende effekt.

Forviklinger oppstår, men den største utfordringen består i å konfrontere faren med en enda mørkere hemmelighet, knyttet til en familietragedie som har satt dype spor i dem begge. Dette er en presis samfunnskritikk bygget opp rundt sympatiske, gjenkjennelige figurer. SECRET INGREDIENT byr på lakonisk balkanhumor, slik vi elsker den.

Program: 
Originaltittel: 
ISCELITEL
Regissør: 
Gjorce Stavreski
Manus: 
Gjorce Stavreski
Foto: 
Dejan Dimeski
Skuespillere: 
Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksander Mikić, Miroslav Petković, Simona Dimkovska
Spilletid: 
1 time 44 min
År: 
2017
Land: 
Makedonia og
Hellas
Produsent: 
Gjorce Stavreski
Salg: 
Wide Management
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Gjorce Stavreski (f. 1978) er Makedonsk regissør, produsent og manusforfatterer, født i Skopje. Han studerte på Faculty of Dramatic Arts i Skopje, og har laget korte spille- og dokumentarfilmer, samt over 100 reklamefilmer. SECRET INGREDIENT er hans langfilmdebut.