Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

loveless_nelyubov_-_trailer_official_english_subtitles_from_cannes_new

Zhenja og Boris skal skilles, og det er iskaldt og giftig mellom dem når de skal selge deres felles leilighet. Samtidig har de begge innledet nye forhold som de nå investerer alt i for å gjøre perfekte. I denne prosessen blir deres 12 år gamle sønn, Aljosha, taperen. Han blir på hjerteskjærende vis ignorert, og en dag bare forsvinner han. Zhenja og Boris blir nødt til å samarbeide for å finne sønnen.

På den ene siden er dette et sosialrealistisk drama, men Zvjagintsev makter også å gjøre dette til en slags Hitchcock-aktig thriller. Tittelen henspiller ikke bare til hovedpersonenes forhold til hverandre og deres sønn. Dette er først og fremst en sviende kritikk av dagens korrupte og empatiløse russiske samfunn. Andrej Zvjagintsev har blitt en fast bidragsyter til TIFF, der alle hans tidligere spillefilmer er vist. Den siste var LEVIATAN i 2015.

Originaltittel: 
NELYUBOV
Regissør: 
Andrej Zvjagintsev
Manus: 
Oleg Negiin, Andrej Zvjagintsev
Foto: 
Mikhail Krichman
Skuespillere: 
Marjana Spivak, Alexej Rozin, Matvej Novikov, Marina Vasiljeva, Andris Keishs, Alexej Fateev
Spilletid: 
2 timer 7 min
År: 
2017
Land: 
Russland,
Frankrike,
Belgia og
Tyskland
Produsent: 
Alexander Rodnjanski, Sergej Melkumov
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Andrej Zvjagintsev (f. 1964) er utdannet skuespiller fra Novosibirsk i Russland. Etter å ha spilt ved lokale teatre og i tv-filmer, og deretter regissert for tv, gjorde han stor suksess med regidebuten TILBAKE, som vant Gulløven under Filmfestivalen i Venezia i 2003. ELENA vant Auroraprisen under TIFF 2012.