RYUICHI SAKAMOTO: CODA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

114tu_gong_kai_ryuichi_sakamoto_coda_yu_gao_bian_

Ryuichi Sakamoto er en av vår tids største komponister, med en karriere som spenner fra starten som techno pop-stjerne med Yellow Magical Orchestra til å bli en Grammy-, Golden Globe- og Oscar-vinnende filmkomponist. RYUICHI SAKAMOTO: CODA er en stillferdig, men mektig film, fylt av hans musikk.

Regissør Nomura Schible følger Sakamoto gjennom en intensiv periode med kreftbehandling, på vei tilbake til livet og musikken. Vi tas med til Nordpolen for å ta opp lyder, eller følger komponisten ut i regnet med en bøtte på hodet for å se om han da kan fange lyden av «regn som faller» til sitt nye verk. Sakamoto forteller anekdoter om sitt virke som filmkomponist, som er så langt fra en divatilværelse en kan tenke seg. I denne dokumentaren kommer vi tett på Sakamotos kreativitet og skaperevne, og filmen får oss til å tenke på lyd og musikk på en ny måte.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Ingrid Rommetveit, redaktør, Z Filmtidsskrift.

Program: 
Regissør: 
Stephen Nomura Schible
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2017
Land: 
Japan og
USA
Produsent: 
Eric Nyari, Stephen Nomura Schible
Salg: 
Doc & Film International
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Stephen Nomura Schible (f. 1970) er en japansk-amerikansk regissør, oppvokst i Tokyo. Han har tidligere regissert den prisvinnende tv-dokumentaren ERIC CLAPTON: SESSIONS FOR ROBERT, og var en av produsentene bak Sofia Coppolas LOST IN TRANSLATION. RYUICHI SAKAMOTO: CODA er hans første kinodokumentar.