Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

trailer_de_marvin_-_ou_la_belle_education_-_reinventing_marvin_hd

REINVENITNG MARVIN er basert på den prisbelønte og omdiskuterte boka Farvel til Eddy Bellegueule, som starter med setningen: «Jeg har ingen lykkelige minner fra barndommen.» Det har da heller ikke hovedpersonen noen grunn til. En følsom, litt feminin – og homofil – gutt, som vokser opp i et knallhardt og fattigslig arbeiderklasse-miljø i utkant-Frankrike. Men på tross av vold, mobbing og sin egen håpløse familie, er det håp også i Marvins liv; Særlig når skolens nye rektor ser at Marvin har et talent for teater.

Fortalt i parallelle historier med tilbakeblikk til barndom, studier i Paris og oppsetningen av det vi snart skjønner er et biografisk teaterstykke, veksler filmen mellom flere lag. Selv om barndomsskildringene er grusomme, vet filmen å spille på det farseaktige i flere av karakterene, og filmen er slettes ikke uten humor eller ømhet. Etter hvert skal et møte med den legendariske Isabelle Huppert (hun spiller seg selv overbevisende!) bidra til Marvins endelige oppreisning. Resultatet er en unik film om å finne seg selv mot alle odds.

Originaltittel: 
MARVIN OU LA BELLE ÉDUCATION
Regissør: 
Anne Fontaine
Manus: 
Anne Fontaine, Pierre Trividic
Foto: 
Yves Angelo
Skuespillere: 
Finnegan Oldfield, Jules Porier, Grégory Gadebois, Catherine Salée, Catherine Mouchet, Isabelle Huppert
Spilletid: 
1 time 55 min
År: 
2017
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Philippe Carcassonne, Jean-Louis Livi, Pierre-Alexandre Schwab
Salg: 
TF1 Studio
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Anne Fontaine (f. 1959) ble født i Luxembourg, men flyttet til Frankrike i sin ungdom. Hun slo seg opprinnelig opp som danser i Paris, før hun begynte å jobbe som manusforfatter og regissør. Hun har blitt nominert til en rekke priser, blant annet César, BAFTA og festivalpriser fra Cannes, Venezia og San Sebastian.