THE OTHER SIDE OF EVERYTHING | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2018

idfa_2017_trailer_the_other_side_of_everything

I en gammel bygårdsleilighet i sentrum av Beograd står to av stuedørene alltid låst. Dørene går inn til de delene av leiligheten som ble konfiskert og gitt vekk under kommunismen. Dette er barndomshjemmet til regissør Mila Turajlić, og det som starter som en tilsynelatende hverdagslig samtale mellom regissøren og hennes mor, utvikler seg snart til en slektskrønike med vide implikasjoner. Milas mor er den kjente professoren og politiske aktivisten Srbijanka Turajlić.  Fortalt gjennom historien til Srbijanka og familiens leilighet, rulles også motsetningene og de enorme omveltningene i Serbia opp.

Fra kommunisttidens Jugoslavia, til Milosevć og NATOs bombing av Beograd, alt har satt sitt preg på familien. Det politiske er dypt personlig i denne fascinerende dokumentaren, og som tilskuer blir man slått både av dramatikken og de sterke personlighetene – ikke minst Srbijanka selv. Men også av relevansen for et Europa og en verden som dras i stadig mer nasjonalistisk og populistisk retning.

Program: 
Originaltittel: 
DRUGA STRANA SVEGA
Regissør: 
Mila Turajlić
Foto: 
Mila Turajlić
Spilletid: 
1 time 44 min
År: 
2017
Land: 
Serbia,
Frankrike og
Qatar
Produsent: 
Carine Chichkowsky, Mila Turajlić
Kilde: 
Dribble Pictures
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Mila Turajlić (f. 1979) er en dokumentarfilmregissør og -produsent fra Beograd. Hun studerte Politikk og internasjonale relasjoner, samt Medier og kommunikasjon, ved London School of Economics. Hun har også studert ved den nasjonale filmskolen (FDU) i Beograd. Turajlić er medeier i Dribbling Pictures, og hennes første helaftens dokumentar var CINEMA KOMUNISTO som hadde premiere på IDFA i 2010.