Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

on_the_other_side_-_trailer_-_stockholm_international_film_festival_2016

Det er 20 år siden Vesna tok familien med og flyttet til Zagreb. Den middelaldrende kvinnen lever her et stille liv som sykepleier, og hjelper ellers sine barn med små og store oppgaver. Fortiden har hun prøvd å legge bak seg, men livet tar en ubehagelig vending idet ektemannen Žarko tar kontakt igjen etter flere tiår med taushet. Telefonsamtalen bringer frem minner fra fortiden og en hemmelighet som vil sette familiens nye tilværelse i fare.

Bakteppet her er den bosniske konflikten som rammer enkeltpersoner, også to tiår etter at krigen er over. For Vesna, som overlevde krigen sitter frykten fortsatt i. Etter alle disse årene dukker spørsmål om tilgivelse opp, men det gjør også tanker om frykt, voldshandlinger og svik.

Originaltittel: 
S ONE STRANE
Regissør: 
Zrinko Ogresta
Manus: 
Mate Matišić, Zrinko Ogresta
Foto: 
Branko Linta
Skuespillere: 
Ksenija Marinković, Lazar Ristovski, Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2016
Land: 
Croatia
Produsent: 
Ivan Maloča
Salg: 
Ceramon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Zrinko Ogresta (f. 1958) er skribent og regissør fra Kroatia, utdannet ved Institutt for film- og fjernsynsproduksjon ved universitetet i Zagreb. Etter noen kortfilmer, debuterte han med filmen FRAGMENTS i 1991. Ogresta er kjent for å ha en sterk visuell stil. Et annet karakteristika ved hans filmer er at det ofte ligger betente traumer bak karakterenes ellers pent opprettholdte fasader.