Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

ØL OG FILM: ØLSMAKING & THE HOP PICKERS


Mange synes øl er spennende og flere har lyst å lære mer om denne tradisjonsrike drikken. En av Macks kunnskapsrike ølverter vil lose TIFFs publikum gjennom en ølsmaking i bryggeriets gamle kjellere. Verten vil gå gjennom fem ulike typer øl og beskrive disse underveis. Hva er forskjellen på en brown ale og en bokøl? Hvorfor er hveteøl ofte fruktig? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på under en smaking med Mack.

Tsjekkia har lange og stolte øl-tradisjoner og er pilsens hjemland. Etter smakingen viser vi filmen THE HOP PICKERS, en festlig musikal fra livet på en humlefarm!

THE HOP PICKERS (1964)
Regi: Ladislav Rychman
Hver sommer ble sosialistiske ungdommer skyssa ut på landet for å jobbe på Tsjekkoslovakias humleåkrer. THE HOP-PICKERS er en universell fortelling om ungdomsopprør, et bevis på at det dekadente Vesten ikke hadde enerett på generasjonskløft. Handlingen kretser om to venner – den intellektuelle nerden Filip og den sjarmerende, men jordnære Hana. Den konforme bølla Honza er misunnelig på deres evne til å være seg sjøl. Han følger godt med dem og passer på å holde myndighetene informert om deres bevegelser. Mot alle sosialistiske odds, blomstrer kjærligheten, omgitt av frodige grønne enger, intens blå himmel og en romantisert kollektivlivsstil, alt dette uttrykt ved hjelp av imponerende koreografi og energisk musikk. 

THE HOP-PICKERS var den første tsjekkoslovakiske musikal noensinne, og er regnet av mange som den desidert beste. Da den kom på kino sommeren 1964 ble den sett av hele 3 millioner mennesker. En umiddelbar klassiker som nå er nyrestaurert av The Czech National Film Archive, i samarbeid med bl.a. Nasjonalbiblioteket i Norge. 

Torsdag 18. januar kl 18:00
Kjeller 4, Mack
CC: 420,-
18 års aldersgrense


THE HOP PICKERS har også to ordinære visninger under festivalen. Gå til filmomtale

Originaltittel: 
STARCI NA CHMELU
Regissør: 
Ladislav Rychman
Manus: 
Ladislav Rychman, Vratislav Blažek
Foto: 
Jan Stallich
Skuespillere: 
Vladimir Pucholt, Milos Zavadil, Ivana Pavlová, Irena Kačírková
Spilletid: 
1 time 33 min
År: 
1964
Land: 
Tsjekkoslovakia
Produsent: 
Jirí Pokorný
Salg: 
National Film Archive, Czech Republic
Aldersgrense : 
18
Director info: 

Ladislav Rychman (1923-2007) begynte på filmskole, men byttet til teater uten å gjøre seg ferdig. Underveis plukket han opp mye om filmindustrien fra kolleger med mer erfaring. Han lagde sin første spillefilm i 1950 og holdt på helt fram til slutten av 80-tallet. THE HOP-PICKERS er uten tvil hans mest kjente verk.