Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_odyssey_-_official_trailer

I THE ODYSSEY følger vi den sanne historien om havforskeren og filmregissøren Jacques-Yves Cousteau som dedikerte livet sitt til havet. Cousteau, en av de mest myteomspunne menneskene i vår moderne historie, har blitt belønnet med både Oscar og Gullpalme.

Filmen starter i 1949 når Cousteau, sammen med familien og det fargerike mannskapet på båten Calypso, drar ut på en verdensomspennende sjøreise. I løpet av reisen suges Jacques inn i en malstrøm av visjoner om å utnytte havbunnen og bygge byer under vann. Disse fremtidsdrømmene står i fare for å ødelegge forholdet til familien, og særlig sønnen Phillippe. Med noen av Frankrikes største stjerner om bord, som Lambert Wilson, Pierre Niney og Audrey Tautou, er filmen et portrett av den innflytelsesrike og ambisiøse, men slett ikke feilfrie pioneren.

Program: 
Originaltittel: 
L'ODYSSÉE
Regissør: 
Jérôme Salle
Manus: 
Jérôme Salle, Laurent Turner
Foto: 
Matias Boucard
Skuespillere: 
Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney, Laurent Lucas
Spilletid: 
2 timer 3 min
År: 
2017
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Olivier Delbosc, Marc Missonnier, Philippe Godeau
Salg: 
Kontxt Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jérôme Salle (f. 1967) er en fransk regissør og manusforfatter. Han debuterte som spillefilmskaper med ANTHONY ZIMMER (2005). Filmen ZULU med Orlando Bloom og Forest Whitaker var avslutningsfilm under filmfestivalen i Cannes i 2013.