Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_nile_hilton_incident_trailer_1_2017_movieclips_indie

Kairo 2011: Det er i perioden rett før den egyptiske revolusjonen, men det vet selvfølgelig ikke politietterforsker Noredin. Han jobber på den beryktede Kasr el-Nil stasjonen og er verken verre eller bedre enn sine kolleger. At han tar imot bestikkelser er en selvfølge. Her betaler til og med politimenn andre politimenn for arrestasjoner utenfor eget distrikt. Men drapet på en sangerinne gjør noe med Noredin. Sporene leder mot de indre kretser i Egypts eliter, og i stedet for å ligge lavt i terrenget, begynner Noredin å stille spørsmål som ingen egentlig vil ha svar på. Hans kolleger trekker seg unna, samtidig som stemningen ulmer i gatene.

THE NILE HILTON INCIDENT er en klassisk politithriller, velspilt og spennende, satt til et system på randen av kollaps. Med Mubaraks siste tid som bakteppe, prøver Noredin å bryte mønsteret i et spill hvor alle først og fremst tenker på seg selv.

Program: 
Regissør: 
Tarik Saleh
Manus: 
Tarik Saleh
Foto: 
Pierre Aïm
Skuespillere: 
Fares Fares, Mari Malek, Mohamed Yousry, Yasser Ali Maher, Ahmed Selim, Hania Amar
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2017
Land: 
Sverige,
Tyskland,
Danmark og
Frankrike
Produsent: 
Kristina Åberg
Salg: 
Scanbox
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Tarik Saleh er født i Stockhom i 1972. Han er medeier i produksjonsselskapet Atmo og har jobbet med en lang rekke filmformater. Han har laget dokumentarer sammen med co-regissør Erik Gandini, musikkvideoer for artister som Lykke Li, animasjonsfilmen METROPIA og spillefilmer.