Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

night_of_the_living_dead_-_trailer

NIGHT OF THE LIVING DEAD ble spilt inn for knapper og glansbilder, men ble en kjempesuksess og markerer starten både for zombiesjangeren (selv om ordet zombie aldri brukes i filmen), men også for den moderne skrekkfilmen. I filmen søker en gruppe mennesker tilflukt i et forlatt hus, jaget av noen mystiske skapninger – som har fått smaken på menneskekjøtt. Mens det hamres på dører og vinduer krangler de overlevende, mens nyheter om at de døde har stått opp for å ete de levende flimrer over fjernsynsskjermen.

George A. Romero lagde en rekke filmer i «Dead» - serien mellom 1968 og 2009. I tillegg til å være spekket med blod, zombier og innvoller i fri flyt, blir filmene ansett for å være samfunnskritiske kommentarer til alt fra rasisme til moderne konsumentkultur. Romero gikk bort i 2017, men de døde lever videre, og filmen lanseres nå på nytt i en oppusset 4K-versjon, restaurert direkte fra de originale negativene til filmen.

Program: 
Regissør: 
George A. Romero
Manus: 
George A. Romero, John A. Russo
Foto: 
George A. Romero
Skuespillere: 
Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman, Keith Wayne, Kyra Schon
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
1968
Land: 
USA
Produsent: 
Karl Hardman, Russell Streiner
Salg: 
Janus Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

George A. Romero (1940-2017) var en amerikansk filmskaper født i New York. Han begynte sin karriere innen reklame, men slo gjennom med lavbudsjettsfilmen NIGHT OF THE LIVING DEAD (1968). Hans satiriske og voldelige zombiefilmer ble skoledannende og har hatt stor påvirkning, særlig innen horror-sjangeren, hvor han fikk ikonisk status.