Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

a_man_of_integrity_lerd_un_homme_integre_-_new_clip_11_official_from_cannes

Idealisten Reza flytter på landet med sin kone og sønn, i håp om å leve et friere og mer uavhengig liv. Men heller ikke her unnslipper han korrupsjonen som gjennomsyrer det iranske samfunnet. «Selskapet» styrer det meste i lokalsamfunnet, og det godtas slett ikke at Reza nekter å danse etter deres pipe. Reza gjør det som står i hans makt for å beskytte sin familie og sine rettigheter, men til hvilken pris?

MANNEN MOT STRØMMEN føyer seg formmessig fint inn i den moderne realistiske filmtradisjonen fra Iran. Men der hvor hans iranske kollegaer gjerne nøyer seg med å antyde, kommer Mohammad Rasoulof med en åpen og direkte systemkritikk. Dette har medført at hans filmer ikke har blitt vist i hjemlandet. Regissøren har en ventende fengselsdom for å ha filmet uten tillatelse, og i fjor fikk han fratatt sitt pass, like før han skulle reise til Film fra Sør i Oslo. MANNEN MOT STRØMMEN vant hovedprisen ved sideprogrammet «Un Certain Regard» i Cannes i 2017.

Program: 
Originaltittel: 
LERD
Regissør: 
Mohammad Rasoulof
Manus: 
Mohammad Rasoulof
Foto: 
Ashkan Ashkani
Skuespillere: 
Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Misagh Zare, Zeinab Shabani, Zhila Shahi
Spilletid: 
1 time 57 min
År: 
2017
Land: 
Iran
Produsent: 
Mohammad Rasoulof
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Mohammad Rasoulof er født i Shiraz, Iran I 1972. Etter å ha studert sosiologi, ble han en uavhengig regissør, manusforfatter og produsent. Han har blitt en fast gjest ved «Un Certain Regard» i Cannes, og har vunnet priser for tre filmer der, senest MANNEN MOT STRØMMEN i 2017.