MACADAM STORIES | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

macadam_stories_asphalte_2015_-_trailer_english_subs

I MACADAM STORIES flettes tre merksnodige historier sammen: En bortkommen amerikansk astronaut lander på taket av en nedslitt boligblokk i Frankrike. En ensom beboer i blokka vil heller la være å bruke heisen enn å bidra til dens vedlikehold. En avdanka skuespiller (spilt av Isabelle Huppert) må forsone seg med et liv uten nye roller. Hovedpersonene møter aldri hverandre, men får hjelp fra hver sin samtalepartner: Astronauten slipper inn hos en algerisk innvandrer, einstøingen treffer en sykepleier på nattevakt, og skuespilleren blir kjent med en nabogutt.

Typisk for regissør Samuel Benchetrit er hvordan han med underfundig humor får personene til å forholde seg til sine nederlag. Det hele er sømløst vevd sammen rundt temaer som ensomhet og lengsel etter fellesskap. Personene er nyansert skildret, og skuespillerne lar sine figurers menneskelighet skinne fram fra sprekkene i livene deres.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Kristin Aalen, frilans filmkritiker, Stavanger. Kristin Aalen vil holde innledning før filmen på visningen tirsdag.

Program: 
Originaltittel: 
ASPHALTE
Regissør: 
Samuel Benchetrit
Manus: 
Samuel Benchetrit, Gábor Rassov
Foto: 
Pierre Aïm
Skuespillere: 
Isabelle Huppert, Gustave Kervern, Valeria Bruni Tedeschi, Tassadit Mandi, Jules Benchetrit, Michael Pitt
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2015
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Julien Madon, Marie Savare, Ivan Taieb
Salg: 
TF1 Studio
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Samuel Benchetrit (f. 1973) er en fransk skuespiller, manusforfatter og regissør. Han har spilt i et titalls kort- og spillefilmer. Karakteristisk for de fem langfilmene han har regissert, er rollefigurer som på komisk vis strever med å overvinne livets skuffelser og uhell. MACADAM STORIES vant Fipresci-prisen på Stockholm internasjonale filmfestival i 2015.