Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

lucky_-_official_trailer

Nittiåringen Lucky bor alene i en liten ørkenby og er glad i sine små daglige rutiner. Helsa er slettes ikke verst, til tross for at han røyker en pakke sigaretter om dagen. Men etter at han en dag får et illebefinnende hjemme på kjøkkenet, begynner han for alvor å tenke over sin egen dødelighet. Til tross for at han er en nokså gretten fyr, er Lucky godt likt av menneskene han møter på sin faste rute mellom dineren, kiosken og puben. Alle lytter velvillig når Lucky har noe å melde, og alle blir bekymret når de nå merker at noe er annerledes ned ham.

Filmen beveger seg rolig men sikkert fra tablå til tablå. Den låner på vellykket vis fra teatret i sin behandling av scener, karaktergalleri og dialog, uten at det hele blir mindre filmatisk av den grunn. Musikken og den gjennomgående stemningen tilrettelegger for hovedpersonens siste åndelige reise, og det er ingen hemmelighet at dette også er en hyllest – et slags espalier – til filmens ikoniske skuespiller Harry Dean Stanton, som døde 15. september 2017.

Program: 
Regissør: 
John Carroll Lynch
Manus: 
Logan Sparks, Drago Sumonja
Foto: 
Tim Suhrstedt
Skuespillere: 
Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Beth Grant, Barry Shabaka Henley, Tom Skerrit
Spilletid: 
1 time 28 min
År: 
2017
Land: 
USA
Produsent: 
Ira Steven Behr, Danielle Renfrew
Salg: 
Another World Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
John Carrol Lynch (f. 1963) startet sin karriere på teaterscenen i Minneapolis, før han slo igjennom som filmskuespiller med FARGO (1996). Siden da har han etablert seg selv som en allsidig karakterskuespiller i filmer som ZODIAC, SHUTTER ISLAND og JACKIE. LUCKY er hans regidebut.