Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

yeonghwa_kamome_sigdangkamome_diner_masissneun_yori_jangmyeon

Sachie liker tjukke dyr og har et inderlig ønske om å få finlendere til å spise japansk husmannskost, særlig tradisjonelle risboller. Hun har åpnet en koselig kafe i Helsinki, men sliter med å få de lokale til å være like entusiastisk for konseptet som hun er. Samme dag som hun får sin første kunde, tegneserie nerden Tommi, møter hun Midori som er i Finland for å finne seg selv. Sammen forsøker de å knekke den finske koden.

KAMOME DINER er et typisk eksempel på Naoko Ogigamis absurde, humoristiske og gjennomtrivelige stil. Her har hun tatt utgangspunkt i Yōko Mures roman, og presenterer oss for en rekke kuriøse og hverdagslige hendelser, med et skrått blikk på møtet mellom japansk og finsk kultur. Hva er kilden til finnenes stoiske ro? Kan man lage risboller med sursild? Og hva er egentlig meningen med livet?

Innledning med regissør tilstede foran visningene mandag og torsdag.

Vises på 35mm film.

 

Originaltittel: 
KAMOME SHOKUDÔ
Regissør: 
Naoko Ogigami
Manus: 
Naoko Ogigami, Yôko Mure (roman)
Foto: 
Tuomo Virtanen
Skuespillere: 
Satomi Kobayashi, Hairi Katagiri, Masako Motai, Jarkko Niemi, Tarja Markus, Markku Peltola
Spilletid: 
1 time 44 min
År: 
2006
Land: 
Japan
Produsent: 
Mayumi Amano, Hanako Kasumizawa, Kumi Kobata, Enma Maekawa
Salg: 
Nikkatsu Corporation
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Naoko Ogigami (f. 1972) tok filmutdannelse ved USC (University of Southern California) i USA på midten av 90-tallet, før hun vendte nesen hjemover til Japan i 2000. Hun har vunnet flere priser, blant annet på Sundance Film Festival og på Berlinalen. I 2009 viste TIFF hennes film  BRILLER.