Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

insyriated_-_official_trailer

Bombene regner over Damaskus, og i en bygård har trebarnsmoren Oum barrikadert seg inne sammen med hushjelpen, barna og svigerfaren. Et ungt par med en liten baby fra samme trappeoppgang har også søkt dekning her. Leiligheten er et trygt gjemmested, men samtidig et fengsel: Det er risikabelt å bli værende, men enda farligere å bevege seg utendørs. Men Oum er en sterk mater familias, som holder hodet kaldt og gjør sitt beste for å la de daglige gjøremålene forløpe som normalt. Hun sjekker telefonen i vente på nytt fra ektemannen, som skulle vært hjemme nå. Så plutselig banker regjeringens menn på døra og spør etter han.

Regissør Phillippe van Leeuw og fotograf Virginie Surdej bruker teaterets virkemidler: Vi ser at personene ser ut av vinduet, men vi ser ikke hva de ser. Vi hører maskingeværsalvene knatre, men vi vet ikke hvor eller hvem de treffer. På denne måten lykkes filmen i å formidle den klaustrofobiske følelsen som følger av det å være fanget i sitt eget hjem mens bombene faller. INSYRIATED er et nervepirrende kammerspill fra en virkelighet som pågår akkurat nå.

Program: 
Originaltittel: 
INSYRIATED
Regissør: 
Philippe Van Leeuw
Manus: 
Philippe Van Leeuw
Foto: 
Virginie Surdej
Skuespillere: 
Hiam Abbass, Diamand Abou Abboud, Juliette Navis, Mohsen Abbas, Moustapha Al Kar, Alissar Kaghadou
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2017
Land: 
Belgia,
Frankrike og
Libanon
Produsent: 
Guillaume Malandrin, Serge Zeitoun, Pierre Sarraf
Salg: 
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Philippe Van Leeuw (f. 1954) er en belgisk regissør og filmfotograf. Han er utdannet ved INSAS i Brussel, og ved American Film Insititute i Los Angeles. Som fotograf har han bidratt på flere titalls kort-, dokumentar- og spillefilmer. INSYRIATED er hans andre spillefilm som regissør.