Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

trailer_de_linsulte_the_insult_subtitulado_en_ingles_hd

En dag heller den libanesiske huseieren Tony vann på den palestinske arbeideren Yasser, som har kommet for å gjøre utbedringer på huset hans. Det ene ordet tar det andre og snart møter de to kranglefantene hverandre i et rettsoppgjør med politiske implikasjoner. Når du tror du vet hvilken vei det går, har Ziad Doueri (manus og regi) nye elementer å bringe inn.

THE INSULT, som er Libanons Oscar-kandidat i 2017, går nå en seiersgang på internasjonale filmfestivaler, og sjelden har så dypt alvorlig tematikk vært behandlet så lekent og oppfinnsomt. Dette er en svært aktuell film fra dagens Beirut, som forbilledlig åpent tar opp spørsmål om hvordan to ulike grupper (muslimske palestinere og kristne libanesere) preget av årelange konflikter skal kunne leve sammen. 

Innledning foran visningene onsdag og fredag.

Program: 
Originaltittel: 
L'INSULTE
Regissør: 
Ziad Doueiri
Manus: 
Ziad Doueiri, Joelle Touma
Foto: 
Tommaso Fiorilli
Skuespillere: 
Kamel El Basha, Adel Karam, Camille Salameh, Diamand Bou Abboud
Spilletid: 
1 time 52 min
År: 
2017
Land: 
Libanon
Produsent: 
Rachid Bouchareb, Jean Bréhat, Julie Gayet, Antoun Sehnaoui, Nadia Turincev
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Ziad Doueiri (f. 1963) er fra Libanon, men har studert film i USA. Han er blant annet kjent for å ha arbeidet som kameramann for Quentin Tarantino på filmer som DE HENSYNSLØSE og PULP FICTION. Han regidebuterte med den selvbiografiske WEST BEIRUT, som ble hyllet av filmkritikere verden over.