Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

film_trailer_baba_z_ledu_ice_mother

Den 67-årige enken Hana lever for sine to voksne sønner og står bokstavelig talt til tjeneste for dem døgnet rundt. Utakk er hennes lønn. En dag ender hun med å redde en overivrig vintersvømmer opp fra en iskald elv. Dette møtet setter i gang en rekke endringer i Hanas liv: en romanse med den mildt sagt særegne karakteren Brona, introduksjon til en ny hobby og til en fargerik og festlig vennegjeng – til de bortskjemte, selvopptatte barnas sjokk og protester.

ICE MOTHER er en frigjørende, herlig og ærlig coming-of-middle-age-historie i sjangerhybriden "dramedie" – like doser drama og komedie. Regissør Bohdan Sláma har laget en film som vil varme ekstra i denne kalde årstida, enten du er filmelsker, isbader eller begge deler.

Program: 
Originaltittel: 
BÁBA Z LEDU
Regissør: 
Bohdan Sláma
Manus: 
Bohdan Sláma
Foto: 
Diviš Marek
Skuespillere: 
Zuzana Krónerová, Pavel Nový, Daniel Vízek, Václav Neuzil, Marek Daniel, Tatiana Vilhelmová
Spilletid: 
1 time 46 min
År: 
2017
Land: 
Tsjekkia,
Slovakia og
Frankrike
Produsent: 
Pascal Caucheteux, Petr Oukropec, Pavel Strnad
Salg: 
Match Factory
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Bohdan Sláma (f. 1967) er en av Tsjekkias mest anerkjente regissører og manusforfattere, og har reist på mange av de viktigste filmfestivalene verden over etter at han gikk ut fra Prahas filmfakultet, FAMU. Han er best kjent for WILD BEES og SOMETHING LIKE HAPPINESS, som har høstet så vel priser som publikums gunst. ICE MOTHER er den femte filmen hvor han jobber med den slovakiske topp-skuespilleren Zuzana Krónerová.