HVA VIL FOLK SI | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

what_will_people_say_-_international_trailer

«At Norge nå med Iram Haq har fått en kvinnelig regissør med minoritetsbakgrunn som tar plass og lager viktig film har i seg selv stor verdi. Med det mener jeg også å si at HVA VIL FOLK SI er et stort og viktig skritt framover fra debutfilmen JEG ER DIN (2013) for Haq, men også for norsk film. Det er mye å gå på i norsk kunstliv, media eller akademia før vi – som til vanlig roser oss av å ha en åpen kultur og fritt debattklima – kan si at ulike stemmer har og får sin rettmessige plass i offentligheten.»
– Anne Gjelsvik (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

HVA VIL FOLK SI forteller historien om 16-årige Nisha, som lever et dobbeltliv mellom å være datter i sin norsk-pakistanske familie, og en vanlig ungdomsjente ute i samfunnet, der vennskap og forelskelse faller seg naturlig. Når hennes far tar Nisha på fersken med kjæresten kolliderer to verdener, og den brutale konsekvensen blir at Nisha kidnappes og sendes til Pakistan. Regissør Iram Haq har laget en emosjonelt gripende og politisk slagkraftig film, som går inn i en større kulturell og sosial diskusjon, samtidig som det kompliserte far/datter-forholdet i sentrum for historien gjør HVA VIL FOLK SI til et medrivende drama.

Innledning foran visningen.

Program: 
Regissør: 
Iram Haq
Manus: 
Iram Haq
Foto: 
Nadim Carlsen
Skuespillere: 
Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, Rohit Saraf, Ali Arfan, Sheeba Chaddha, Isak Lie Harr
Spilletid: 
1 time 46 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Maria Ekerhovd
Salg: 
MER Filmdistrubsjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Iram Haq (f. 1976) er utdannet art director fra Westerdals i Oslo, og etter flere filmroller som skuespiller gjorde hun seg bemerket som regissør med kortfilmen SKYLAPPJENTA (2009). Spillefilmdebuten JEG ER DIN (2013) hadde verdenspremiere i Toronto, og var Norges Oscar-kandidat samme år.