Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_great_buddha_trailer_tiff_2017

Belly Button lever av å raide søppelplasser og selge avfall. Om nettene pleier han å besøke kompisen Pickle, en tafatt stakkar som jobber som nattevakt på en fabrikk som produserer Buddha-statuer. Her ser de stort sett på TV og leser gamle pornoblader. En kveld ryker fabrikkens TV-apparat, og de bestemmer seg for å i stedet sjekke innholdet på dashbordkameraet i sjefens Mercedes. Gjennom filmsnuttene får de glimt av de bedrestiltes liv – inntil de får se mer enn de har godt av.

Regissør og manusforfatter Huang Hsin-yao deltar selv i filmen ved å løpende kommentere handlingen og avsløre rollefigurenes indre tanker. Mesteparten av filmen er i sort-hvitt, mens klippene fra sjefens dash cam er i farger, hvilket er med på å understreke forskjellen mellom Pickle og Belly Buttons trøstesløse liv og direktørens overflod. THE GREAT BUDDHA+ er en kullsvart komedie som harselerer med korrupte politikere, men som har et stort hjerte for samfunnets tapere. Filmen vant seks priser under filmfestivalen i Taipei i 2017.

Originaltittel: 
DA FO PULASI
Regissør: 
Huang Hsin-yao
Manus: 
Huang Hsin-yao
Foto: 
Nagao Nakashima
Skuespillere: 
Cres Chuang, Bamboo Chen, Leon Dai, Chang Shao-huai, Chen Yi-wen, Na Dow
Spilletid: 
1 time 44 min
År: 
2017
Land: 
Taiwan
Produsent: 
Yeh Ju-feng, Chung Mong-hong
Salg: 
Mandarin Vision
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Huang Hsin-yao (f. 1973) har utdanning fra Graduate Institute of Sound and Image ved Universitetet i Tainan, og har frem til lanseringen av THE GREAT BUDDHA+ vært mest kjent for sine dokumentarfilmer. Huang har grunnlagt sitt eget studio i Qigu, Taiwan, og er i tillegg leder for fagforeningen for dokumentarfilmarbeidere i hjemlandet.