Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

GRACE JONES: BLOODLIGHT AND BAMI

grace_jones_bloodlight_and_bami_-_international_trailer

Grace Jones er en formidabel figur, som dyrker en distinkt visuell stil, en kompromissløs seksualitet og et sterkt musikalsk uttrykk. Hun banet seg vei til toppsjiktet av kulturpersonligheter på 70- og 80-tallet, og har fortsatt en aktiv karriere som musiker. Jones er på mange måter ubegripelig original, og hennes offentlige image har alltid vært en nøye voktet konstruksjon.

I Sophie Fiennes’ dokumentar får vi et blikk bak fasaden. Dette er en film laget i en flue-på-veggen stil, over en periode på 10 år, og som lar oss komme overraskende tett på den mytiske artisten. Som publikum undres man av og til over hvem som egentlig har kontroll over kameraet, regissøren eller divaen? Vi følger Jones fra konsertscene til kirke, fra Paris til Jamaica. Gjennom samtaler med familie, venner og kolleger avslører Jones en barndom preget av mishandling, og hvordan det har påvirket henne på veien til å bli en stilsikker kvinne og et pop-kulturelt ikon som har preget sin tid.

Program: 
Regissør: 
Sophie Fiennes
Foto: 
Remko Schnorr
Spilletid: 
1 time 55 min
År: 
2017
Land: 
Irland og
UK
Produsent: 
Sophie Fiennes, Shani Hinton, Katie Holly, Beverly Jones
Salg: 
NonStop Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sophie Fiennes (f. 1967) er en britisk regissør og produsent. Hun har tidligere gjort seg bemerket med blant annet to dokumentarer laget i samarbeid med den slovenske filosofen Slavoj Žižek, THE PERVERT'S GUIDE TO CINEMA og THE PERVERT'S GUIDE TO IDEOLOGY.