Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

hatets_vugge_-_trailer_-_tiff_2018

Kommer det an på øyet som ser? Denne dokumentaren følger det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da alle partiets representanter i nasjonalforsamlingen ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon, til partiet ble landets tredje største i valget tre år senere. Men innfallsvinkelen her er like original som den ekstraordinære situasjonen den springer ut av. Vi får møte tre kvinner som har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter – og som på ulikt vis stepper inn og driver partiet fremover i mennenes fravær.

Kontrasten mellom de hverdagslige og ganske åpne samtalene med kvinnene og den ekstreme bevegelsen de er den del av, blir slående etter hvert som vi følger hendelsenes gang fram mot valget i 2015 og etterpå. Regissøren kommer veldig tett inn på kvinnene, men hvor går grensen: Får han dem til å innrømme at de i bunn og grunn er nazister?

Innledning med regissør tilstede foran begge visninger (Fokus 2 torsdag).

Originaltittel: 
GOLDEN DAWN GIRLS
Regissør: 
Håvard Bustnes
Manus: 
Håvard Bustnes
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2017
Land: 
Norge,
Danmark og
Finland
Produsent: 
Christian Falch
Salg: 
Faction Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Håvard Bustnes (f. 1973) bodde i Tromsø til han var 8 år. Han har laget dokumentarfilmer som har blitt vist verden rundt og vunnet en rekke priser. BLOD & ÆRE (2008) mottok en rekke priser, bl.a. Amandaprisen og Nordisk Panoramas Dokumentarpris, foruten Gullstolen og The Crystal Heart Award i USA.