Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

the_garden_trailer_tiff_2017

Komplikasjoner på flere plan er fasiten når flere generasjoner samles sommeren 1976. Mye går galt i et bayersk hytteområde etter at familiens overhode, mormor og oldemor Sophie, takker for seg. Dødsfallet avslører etter hvert sprekker i familiens relasjoner og dynamikken forandres raskt. Sommerlige aktiviteter preges av tanker om arv og andre bekymringer. For mange veps og en potensiell barnemorder (eller kan det være en kannibal?) på frifot gjør heller ikke situasjonen enklere for verken voksne eller barn.

Spillefilmdebutant Sonja Maria Kröner har truffet blink med både temperatur og atmosfære: et harmonisk familieportrett som skurrer sånn passe i sommersola, og en film som beskriver både kjedsomhet og fantasi slik den kunne utspille seg på 70-tallet – eller i dag. Kröner er en utmerket observatør, hun lar bilder og små scener snakke sitt eget språk. Uten spektakulære effekter, på stillferdig og fornøyelig vis, forvandles dette lille paradiset til et tragikomisk familiehelvete av det helt alminnelige slaget.

Innledning foran visningene tirsdag og onsdag.

Originaltittel: 
SOMMERHÄUSER
Regissør: 
Sonja Maria Kröner
Manus: 
Sonja Maria Kröner
Foto: 
Julia Daschner
Skuespillere: 
Laura Tonke, Thomas Loibl, Ursula Werner, Günther Maria Halmer, Mavie Hörbiger, Christine Schorn
Spilletid: 
1 time 37 min
År: 
2017
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Philipp Worm, Tobias Walker
Salg: 
Beta Cinema
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sonja Maria Kröner (født 1979 i München) har høstet mange godord for denne debuten, både som regissør og manusforfatter. Bak seg har hun kun kortfilmen ZUCCHINIBLÜTEN (2010) som regissør, men nå snakkes det om en ny vital stemme i tysk film. Kröner har studert litteratur og filosofi ved Ludwig Maximilian-universitetet i München og gjort unna filmstudier ved Universitetet for fjernsyn og film i samme by.