FRA BALKONGEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

teaser_trailer_de_from_the_balcony_-_fra_balkongen_hd

«FRA BALKONGEN er en film av og med, og om Ole Giæver. På et grunnleggende plan handler filmen om at Ole vil bli sett. Og at han ønsker å bli synlig ved hjelp av filmmediet. I en video med Ole som 16-åring synger han falskt, spiller luftgitar med et teppe, kler på seg mens han står på hodet. VHS-generasjonens versjon av selfien avsluttes med et utbrudd til kamera: «Ser dokker mæ? Her e æ.» Men Giæver og FRA BALKONGEN bakser også med de store spørsmålene: Hva er min plass i universet? Hva er tid? Hvordan skal jeg være som menneske?»
– Anne Gjelsvik (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

Som en sjelelig oppfølger til Giævers MOT NATUREN, bringer FRA BALKONGEN oss enda tettere på regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Ole Giæver. Vi følger hans hverdagsliv og refleksjoner over livet gjennom et helt kalenderår, og ofte skuer filmen bokstavelig talt ut mot verden fra hans balkong i Oslo. Familielivets gleder og rutiner, Giævers minner fra oppveksten, og båndene mellom da og nå binder sammen et rikt tematisk flettverk om tilhørighet og menneskets plass i universet.

Innledning foran visningen.

Program: 
Regissør: 
Ole Giæver
Manus: 
Ole Giæver
Foto: 
Øystein Mamen
Skuespillere: 
Ole Giæver, Marte Magnusdotter Solem
Spilletid: 
1 time 24 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Maria Ekerhovd
Salg: 
MER Filmdistrubsjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Ole Giæver (f. 1977) studerte film på Nordland kunst- og filmfagskole, før han begynte på Konstfack-akademiet i Stockholm. Giæver gjorde suksess med en rekke kortfilmer før spillefilmdebuten FJELLET (2011), som deltok i Panorama-seksjonen under filmfestivalen i Berlin og åpnet TIFF 2011. MOT NATUREN (2014) hadde premiere i Toronto, før den også ble vist i Berlin.