FÉLICITÉ | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2018

felicite_trailer_eng_sub

Kinshasa er Afrikas tredje største by, og FÉLICITÉ utforsker både byen og den viljesterke hovedpersonen. Félicité er alenemor med en 14 år gammel sønn, og på kveldene er hun sangerinne på byens barer. Når sønnen kommer ut for en ulykke må hun begi seg ut på en reise gjennom Kinshasas gater for å skaffe penger for å finansiere en nødvendig operasjon.

Dette høres kanskje ut som sosialrealistisk tristesse om fattige i Afrika, men man vil overraskes av den kunstneriske dristigheten i regien til fransk-senegalesiske Alain Gomis.
Med FÉLICITÉ har han gjennom stemninger og uventede plottvendinger funnet en original måte å fortelle en historie om storbylivet sør for Sahara – og menneskene som lever her. Dette er den fjerde filmen til Gomis, og kritikernes hyllest av FÉLICITÉ tyder på et gjennombrudd for en av Afrikas viktigste nye stemmer.

Filmen er en del av "Kritikeruka" og er valgt ut av Emilio Sanhueza, frilans filmkritiker/Bergens Tidende.

Innledning foran visningen torsdag.

Program: 
Regissør: 
Alain Gomis
Manus: 
Alain Gomis
Foto: 
Céline Bozon
Skuespillere: 
Véro Tshanda Beya, Papi Mpaka, Gaetan Claudia, Nadine Ndebo, Muambuyi, Leon Makola
Spilletid: 
2 timer 3 min
År: 
2017
Land: 
Frankrike,
Belgia,
Senegal,
Tyskland og
Libanon
Produsent: 
Arnaud Dommerc, Oumar Sall, Alain Gomis
Kilde: 
Jour2fête
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Alain Gomis (f. 1972) er en fransk-senegalesisk regissør, utdannet i film og kunsthistorie ved Sorbonne, Paris. FÉLICITÉ er hans fjerde helaftens spillefilm og vant ham sølvbjørnen i Berlin i 2017. I 2012 deltok han i “Emerging Masters”-programmet under Andrea Arnolds (AMERICAN HONEY) ledelse.