EX LIBRIS – THE NEW YORK PUBLIC LIBRARY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2018

EX LIBRIS – THE NEW YORK PUBLIC LIBRARY

ex_libris_-_the_new_york_public_library

Uten særlig til plan gikk 87 år gamle Frederick Wiseman inn i hovedbygning på The New York Library på 5th Avenue på Manhattan, og ble der i 12 uker i strekk. Resultatet er et fascinerende innsyn i en institusjon folk over hele verden, gjennom TV og filmer, har et forhold til. Men tro ikke – selv om biblioteket i New York til sammen kan skryte av hele 53 millioner titler i sin besittelse – at dette er en film om bøker. Den handler om mennesker: fra uslitelige bibliotekarer, til akademikere og studenter, til hjemløse på jakt etter husly. Kjente fjes (og forfattere) som Patti Smith, Elvis Costello og Richard Dawkins blir også intervjuet i filmen. EX LIBRIS er en film like rik på temaer som den er på nye folk og rare vendinger.

Frederick Wiseman har laget film i fem tiår og blir med rette trukket fram som en av verdens mest innflytelsesrike dokumentarfilmskapere. I EX LIBRIS er han like skarp som alltid, trofast mot den observerende stilen som har gjort ham så kjent.

Regissør: 
Frederick Wiseman
Manus: 
Frederick Wiseman
Spilletid: 
3 timer 17 min
År: 
2017
Land: 
USA
Produsent: 
Frederick Wiseman
Kilde: 
Zipporah Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Frederick Wiseman (f. 1930) er en amerikansk regissør og produsent. Han er utdannet jurist, men begynte som filmskaper på 1960-tallet. De fleste av hans mange prisvinnende dokumentarer er kritiske, men nyanserte portretter av institusjoner som skoler, fengsler og sykehus. Wiseman har grunnlagt og driver produksjonsselskapet Zipporah Films. På TIFF 2016 var det et eget sideprogram viet Wisemans dokumentarer.