Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

euthanizer_trailer_tiff_2017

Veijo Haukka er en ensom og innesluttet mann. Folk i bygda kommer til han for å få avlivet kjæledyr, siden han gjør jobben for en langt lavere pris enn veterinæren. Men til tross for sin bisarre bigeskjeft er Veijlo betydelig mer glad i dyr enn mennesker. Når han nekter å ta livet av hunden til Petri, en moralsk tvilsom småkjeltring med høyreekstrem omgangskrets, brygger det opp til problemer. Det viser seg at veien fra å drepe katter til å gå løs på mennesker ikke nødvendigvis er så lang.

EUTHANIZER er en kullsvart komedie med en moralsk undertone som svinger fra det morsomme til det motbydelige i løpet av sekunder. Hovedpersonen fremstår som en slags rural finsk Travis Bickle (TAXI DRIVER) i sin enfoldighet og rettferdighetssøkende voldshunger. Filmen inneholder en del scener som kan oppfattes som forstyrrende.

Program: 
Originaltittel: 
ARMOMURHAAJA
Regissør: 
Teemu Nikki
Manus: 
Teemu Nikki
Foto: 
Sari Aaltonen
Skuespillere: 
Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousianen
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2017
Land: 
Finland
Produsent: 
Jani Posö, Teemu Nikki
Salg: 
FFF
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Teemu Nikki (f. 1975) er en finsk regissør, manusforfatter og produsent. Nikki har regissert en rekke reklamefilmer og musikkvideoer. Han er likevel mest kjent for sitt arbeid med #LOVEMILLA, en TV-serie som ble presentert både gjennom tv og ulike sosiale medier, flere år før SKAM. EUTHANIZER er hans debutfilm.