Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

dirty_dancing_-_trailer

Amerikanske familieverdier møter fremveksten av den «farlige» ungdomskulturen i denne smått legendariske filmen. Det er sommeren 1963, og Frances «Baby» Houseman har reist med familien til et respektabelt ferieanlegg. Frances er en snill pike, og foreldrene ønsker at hun skal delta i de sømmelige ungdomsaktivitetene som arrangeres på hotellet. Men et stykke unna bor en del av de ansatte, blant annet den karismatiske danseinstruktøren Johnny Castle. Og dansingen som foregår her ute er noe ganske annet enn den sømmelige trippingen over parketten i ballsalen. Dunkle og røykfylte lokaler, heftige rock’n’roll-rytmer – og ikke minst Johnny – vekker noe i Frances, og brått blir hennes verden mye mer spennende.

Generasjonskonflikt, løsrivelse og kampen mellom familie og forelskelse står i sentrum i denne 80-tallsklassikeren. Vi viser filmen på Driv som «dance-along»-forestilling uten stoler, med åpent dansegulv! Og husk: Nobody puts Baby in the corner.

Regissør: 
Emile Ardolino
Manus: 
Eleanor Bernstein
Foto: 
Jeff Jur
Skuespillere: 
Patrick Swayze, Jennifer Gray, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
1987
Land: 
USA
Produsent: 
Linda Godtlieb
Salg: 
Swedish Films AB
Aldersgrense : 
18
Director info: 

Emile Ardolino (1943-1993) var en amerikansk regissør og produsent, født i Maspeth, New York. Han spesialiserte seg på å lage dansedokumentarer, men regisserte også spillefilmer som gikk hen og ble store kinosuksesser. Blant disse var DIRTY DANCING (1987) og SISTER ACT (1992).