Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_deep_official_trailer_1_2013_-_icelandic_movie_hd

Mars 1984. En islandsk tråler med et mannskap på seks legger ut til havs. Alt går som normalt, helt til det skjer et uhell med trålen og båten kantrer i høy sjø. Mannskapet feies over bord og ut i det kalde, svarte Atlanterhavet. Dypet sluker fem av dem, men på mirakuløst vis overlever én – Gulli. I seks timer kjemper den unge mannen mot bølgene, og til slutt skylles han i land. Selv om han har berget livet mot alle odds, er vanskelighetene på langt nær over. Folk i bygda prater, og Gulli blir mistenkeliggjort. Hvordan kunne kroppen hans tåle den vanvittige påkjenningen? Og snakker han egentlig sant om hva som skjedde?

THE DEEP er basert på en sann historie, og filmen er tatt opp under virkelige, værharde forhold. Filmen var Islands Oscar-kandidat, og var «shortlistet» til kategorien for beste fremmedspråklige film.

Program: 
Originaltittel: 
DJÚPIÐ
Regissør: 
Baltasar Kormákur
Manus: 
Jón Atli Jónasson, Baltasar Kormákur
Foto: 
Bergsteinn Björgúlfsson
Skuespillere: 
Ólafur Darri Ólafsson, Joi Johannsson, Stefán Hallur Stefánsson
Spilletid: 
1 time 33 min
År: 
2012
Land: 
Island og
Norge
Produsent: 
Agnes Johansen, Baltasar Kormákur
Salg: 
Icelandic Film Centre
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Baltasar Kormákur (f. 1966, Reykjavik) er skuespiller, produsent og regissør og har jobbet med teater, film og fjernsyn, både hjemme på Island og i Hollywood. Kormákur briljerte som stepper da han gjestet TIFF i 2003 med filmen HAVET, som vant publikumsprisen samme år.