Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_cove_2009_trailer

THE COVE er omtalt som en «hjerteskjærende thrillerdokumentar», og sjelden har en dokumentarfilm fått like stor internasjonal innflytelse. Laget på Hollywoodsk vis, følger den en gruppe dyreaktivister – eller rettere sagt havdyrsaktivister – som setter seg fore å stoppe fangsttradisjonen i den lille japanske kystbyen Taiji. Og fangstmetodene som brukes er åpenbart ikke noe som egner seg på kamera: Delfiner i store flokker drives inn i en trang vik som sperres av. De beste dyrene tas ut for å selges til marine opplevelsesparker. Resten slaktes med kniver og harpuner fra små båter.

THE COVE vant Oscar for beste dokumentar i 2010, men har også blitt anklaget for å være ensidig, eller rett ut et stykke propaganda. Filmer som prøver å nyansere bildet av Taiji har blitt laget i etterkant, bl.a. A WHALE OF A TALE som også vises på årets festival.

 
Program: 
Regissør: 
Louie Psihoyos
Manus: 
Mark Monroe
Foto: 
Brook Aitken
Skuespillere: 
Richard O’Barry, Louie Psihoyos, Hardy Jones, Paul Watson
Spilletid: 
1 time 32 min
År: 
2009
Land: 
USA
Produsent: 
Paula DuPré Pesmen, Fisher Stevens
Salg: 
Nonstop Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Louie Psihoyos (f. 1957) er sertifisert dykker og prisvinnende fotograf, og har blant annet jobbet for magasinet National Geographic. Han etablerte organisasjonen Ocean Preservation Society i 2005. Organisasjonen har som mål og drive folkeopplysning om tilstanden i havet, og å motivere enkeltmennesker til å ta ansvar for miljøet for kommende generasjoner.