CLOSE-KNIT | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

trailerengsub_karera_ga_honki_de_amu_toki_wa

Det handler om mor/datter-forhold på mer enn én måte i CLOSE-KNIT. Moren til elleve år gamle Tomo har det med å forsvinne i dagevis, og da drar Tomo for å bo hos sin onkel Makio. Siden sist har Makios kjæreste Rinko flyttet inn hos ham, og Tomo blir overrasket når hun forstår at Rinko er transkvinne. Rinko er snill og vennlig, og skolelunsjen hun lager er så fantastisk at Tomo snart slår seg til ro med tingenes tilstand.

CLOSE-KNIT er en hjertevarm fortelling som har fått sin tittel fra hobbyen Rinko lærer bort til Tomo: strikking. Garntrådene som blir et sterkt flettverk er et fint bilde på samholdet som preger familien i filmen. Men for Rinko er strikking også en måte å takle motgang og frustrasjon på. Fordommene mot transpersoner er sterke i Japan, noe også Romo får erfare. Regissør Naoko Ogigami bryter ny grunn med CLOSE-KNIT, en film som gjennom hverdagslige hendelser skildrer store samfunnsomveltninger og tabubelagte temaer i det japanske samfunnet.

Innledning med regissør tilstede på visningen fredag (Fokus 2).

Originaltittel: 
KARERA GA HONKI DE AMU TOKI WA
Regissør: 
Naoko Ogigami
Manus: 
Naoko Ogigami
Foto: 
Kozo Shibasaki
Skuespillere: 
Tôma Ikuta, Eiko Koike, Mugi Kadowaki, Rin Kakihara
Spilletid: 
2 timer 7 min
År: 
2017
Land: 
Japan
Produsent: 
Masashi Igarashi, Kenzô Ishiguro, Noriaki Takagi
Kilde: 
Nikkatsu Corporation
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Naoko Ogigami (f. 1972) tok filmutdannelse ved USC (University of Southern California) i USA på midten av 90-tallet, før hun vendte nesen hjemover til Japan i 2000. Hun har vunnet flere priser, blant annet på Sundance Film Festival og på Berlinalen. I 2009 viste TIFF hennes film  BRILLER.