Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

city_of_ghosts_-_trailer_-_tiff_2018

Kan internett stoppe terrorisme? I Matthew Heinemans prisbelønte dokumentar CITY OF GHOSTS: RAQQA kommer vi tett på de unge aktivistene bak nettstedet «Raqqa is being slaugthered silently», som velger informasjon som våpen når den islamistiske terrororganisasjonen ISIS tar over hjembyen deres i 2014. Vi følger aktivistenes liv over lang tid – i Raqqa, Tyrkia og Tyskland, og får oppleve kostnadene ved å være i krig, på flukt og i eksil.

Filmen inneholder sterke bilder fra krigshandlinger, og har blitt beskrevet som den definitive filmen om krigen i Syria. Like sterkt som krigsbildenes brutalitet er de personlige skjebnene til aktivistene, ikke minst når de også må gå inn i rollen som flyktninger. Filmen er også en hyllest til modige journalister som utsetter seg for fare for å få fram kunnskap og fakta. Sjelden har klisjéen vond og viktig vært mer dekkende.

Innledning foran visningene tirsdag og torsdag.

Program: 
Originaltittel: 
CITY OF GHOSTS
Regissør: 
Matthew Heineman
Manus: 
Matthew Heineman
Foto: 
Matthew Heineman
Spilletid: 
1 time 32 min
År: 
2017
Land: 
USA
Produsent: 
Matthew Heineman
Salg: 
Tour de Force
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Matthew Heineman (f. 1983) er en amerikansk regissør som står bak flere prisvinnende dokumentarer om kontroversielle temaer, vist på filmfestivaler verden over. Hans forrige film CARTEL LAND, om de meksikanske narko-kartellene, vant tre Emmys og ble nominert til Oscar i 2015. Han er nå i gang med sin første spillefilm.