BURNOUT | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

burnout_-_trailer_-_tiff_2018

BURNOUT starter med den unge Ayoubs lengselsfulle blikk mot et butikkvindu. Han er 13 år gammel og jobber som skopusser, i håp om å tjene nok penger til å kunne kjøpe en benprotese til moren sin. Regissør og manusforfatter Nour Eddine Lakhmari gir oss perspektivene til flere ulike personer i byen Casablanca: en medisinstuderende prostituert som til slutt konfronterer sin privilegerte kunde; den Jaguar-kjørende, innesluttede Jad og hans ulykkelige kone Ines; en snurrig, bilinteressert uteligger. Livene flettes sammen i ulike typer bymiljø, og BURNOUT viser hvordan sosiale og økonomiske forhold påvirker livssituasjonen til karakterene.

Lakhmari har uttalt at hans syn på Marokko er farget av årene han har bodd i Norge. Med BURNOUT ønsker han å rette et kritisk blikk mot det han mener er et «utbrent», marokkansk samfunn, der innbyggerne kjemper for overlevelse på flere plan.

Innledning med regissør til stede på visningene tirsdag og onsdag.

Originaltittel: 
BURNOUT
Regissør: 
Nour Eddine Lakhmari
Manus: 
Nour Eddine Lakhmari, Attila Veres
Foto: 
Wesley Mrozinski
Skuespillere: 
Morjana Alaoui, Anas El Baz, Sarah Perles, Fatima ezzahra El Jaouhari
Spilletid: 
1 time 52 min
År: 
2017
Land: 
Marokko og
Norge
Produsent: 
Nour Eddine Lakhmari, Egil Ødegård
Salg: 
Europa Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Nour Eddine Lakhmari (f. 1964) er en norsk-marokkansk filmregissør og manusforfatter. Lakhmari studerte i Paris, og flyttet deretter til Norge i 1988. Hans forrige spillefilm ZERO (2012) var en stor kommersiell hit i Marokko.