Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

burma_storybook_-_trailer

Poesi som kunst- og uttrykksform står veldig sterkt i Burma/Myanmar – et land i rask endring etter at det femti år lange diktaturet ble oppløst i 2011. Poesi har vært en måte å protestere mot, og utholde, tyranniet. Historiene og diktene i BURMA STORYBOOK sirkler rundt Maung Aung Pwint, landets mest kjente nålevende poet og dissident, mens han venter på at hans sønn skal komme hjem fra eksil.

BURMA STORYBOOK er en vakker og dvelende dokumentarfilm som på impresjonistisk vis gir oss små scener og bruddstykker fra en nasjon som er på leting etter seg selv etter at «isen» har trukket seg tilbake. Selve filmen er formet som et dikt bygd opp utenfor rammene av faste verseformer og formalisme. Musikken i filmen besørges av tromsøartisten Biosphere.

Innledning med regissør tilstede på visningene tirsdag og onsdag.

Program: 
Regissør: 
Petr Lom
Manus: 
Petr Lom, Corinne van Egeraat
Foto: 
Petr Lom
Spilletid: 
1 time 21 min
År: 
2017
Land: 
Nederland og
Norge
Produsent: 
Corinne van Egeraat
Salg: 
Petr Lom
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Petr Lom (f. 1968) er født i Praha, vokste opp i Canada, og bor nå i Nederland med sin nederlandske kone og samarbeidspartner Corinne van Egeraat. Han studerte politisk filosofi ved Harvard University. Som filmskaper er han selvlært, og produserer, regisserer og klipper sine filmer, som ofte handler om menneskerettigheter.