BRIGHT NIGHTS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

bright_nights_by_thomas_arslan_official_international_trailer

Sivilingeniøren Michael bor og jobber i Berlin. Han har nesten ikke kontakt med sønnen Luis, som nå har blitt 14 år. Når faren til Michael, og Luis’ bestefar, dør reiser de likevel sammen til begravelsen – i Nord-Norge, der den avdøde bodde. Overraskende nok foreslår Michael at han og Luis skal ta turen videre innover i landsdelen. Nå skal far og sønn bli bedre kjent, enten de vil eller ikke. Møtet med den slående, nordnorske naturen blander seg med kommunikasjonsvansker og vonde følelser. Det presser på under overflaten. Vil forløsningen komme?

BRIGHT NIGHTS er en road movie der det nordnorske landskapet står sentralt, tidvis akkompagnert av Ola Fløttums drømmelignende musikk. Far og sønn-relasjonen har dype sår, men den anstrengte stemningen resulterer samtidig i noen uunngåelig komiske innslag under kjøreturen.

Innledning med regissør til stede på visningene tirsdag og onsdag.

Program: 
Originaltittel: 
HELLE NÄCHTE
Regissør: 
Thomas Arslan
Manus: 
Thomas Arslan
Foto: 
Reinhold Vorschneider
Skuespillere: 
Georg Friedrich, Tristan Göbel, Marie Leuenberger, Hanna Karlberg
Spilletid: 
1 time 26 min
År: 
2017
Land: 
Tyskland og
Norge
Produsent: 
Florian Koerner von Gustorf, Michael Weber
Salg: 
MER Filmdistrubsjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Thomas Arslan (f. 1962) er en tysk filmregissør, og en representant for den såkalte «Berlinerskolen». Han har studert ved det tyske film- og fjernsynsakademiet i Berlin. Med BRIGHT NIGHTS ble Arslan for andre gang nominert til Gullbjørnen under filmfestivalen i Berlin, etter første gang å ha bli nominert for GOLD (2013).