Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

skaldovie_-_mocne_uderzenie

Den vakre Lola lager rabalder i bryllupet til Kuba og Majka når hun tar feil av brudgommens identitet. Hun er sikker på at det er hennes utro kjæreste, big-beat gitaristen Johnny Tomala, som er i ferd med å gifte seg. Kuba får det travelt med å overbevise Majka om sin uskyld. Han snur ting opp ned ved å posere som Tomala i en talentkonkurranse, hvor han gjør kjempesuksess. Majka tror han, men så enkelt kan det ikke være. Hun føler seg nemlig tiltrukket av hans alter-ego. Fullstendig fortvilt forkaster Kuba både forloveden Majka og den nye, uønskede karrieren i et forsøk på å gjenvinne kontroll over sitt eget liv, og for å etablere et forhold til Lola, som elsker han for den han faktisk er.

Warszawas gamleby er en spektakulær setting for denne flotte produksjonen, med dansetrupp fra Poznan Opera og musikk av legendariske big beat-bandene Skaldowie og Niebiesko-Czarni, som spiller både fra eget repertoar samt musikk som er skrevet for filmen.

Vises på 35mm film.

Originaltittel: 
MOCNE UDERZENIE
Regissør: 
Jerzy Passendorfer
Manus: 
Ludwik Starsky
Foto: 
Kazimierz Konrad
Skuespillere: 
Magdalena Zawadska, Jerzy Turek, Irena Szczurowska, Wieslaw Michnikowski
Spilletid: 
1 time 18 min
År: 
1966
Land: 
Polen
Produsent: 
KADR
Salg: 
KADR
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jerzy Passendorfer (1923-2003) begynte sin karriere i teatret, men studerte senere film i Lodz og Praha. Han regisserte over 20 spille- og dokumentarfilmer, men var best kjent for fjernsynsserien JANOSIK.