Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

Nancy (Louise Brooks) dreper sin stefar i selvforsvar og ender opp på flukt fra lovens lange arm. På sin vei mot Canada ifører Nancy seg herreklær for å være trygg, og hun får selskap av den erfarne landstrykeren Jim (Richard Arlen). Sammen takler de landeveiens mange utfordringer og kampen for tilværelsen i møte med en gjeng hardhudede og voldelige togbomser, ledet av Oklahoma Red (Wallace Beery). I et høyhastighets fluktdrama over det amerikanske kontinent, i godstog og stjålne biler, med romantiske så vel som truende undertoner, gjør tre av stumfilmæraens store stjerner noen av sine beste roller.

BEGGARS OF LIFE er en intens og underholdende historie om undertrykte og desperate mennesker på en farlig ferd gjennom skyggesiden av et Amerika på vei inn i Den store depresjonen. Filmmusikken står skiffle/bluegrassbandet The Dodge Brothers, sammen med stumfilmpianist Neil Brand for, et musikalsk følge som matcher filmen perfekt.

NB. Billett til denne forestillingen kan kun kjøpes med vanlig betalingskort/kontanter, ikke TIFF verdikort. Pris 250,-

THE DODGE BROTHERS + NEIL BRAND
Gjør deg klar for en heidundrende film- og musikkopplevelse når The Dodge Brothers spiller live til BEGGARS OF LIFE. Bandet (som verken er brødre eller fra Dodge City) har spesialisert seg på klassisk americana, og leverer en heftig mikstur av country, blues, rockabilly, jugband og skiffle.

Bandet består av Mike Hammond (leadgitar, leadvokal, banjo), Mark Kermode (bass, munnspill, vokal), Aly Hirji (kompgitar, mandolin, vokal) og Alex Hammond (vaskebrett, skarptromme, perkusjon). Med seg på laget har de også den fabelaktige stumfilmpianisten Neil Brand, også kjent som The Fifth Dodge Brother, som tidligere har spilt under Stumfilmdager i Tromsø. Sammen kommer denne gjengen til å løfte taket på Verdensteatret!

Dodgebrothers.co.uk

Regissør: 
William A. Wellman
Manus: 
Benjamin Glazer, Jim Tully (story)
Foto: 
Henry W. Gerrard
Skuespillere: 
Wallace Beery, Louise Brooks, Richard Arlen
Spilletid: 
1 time 23 min
År: 
1928
Land: 
USA
Produsent: 
Jesse L. Lasky, Adolph Zukor
Salg: 
IFC
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Amerikaneren William A. Wellman (1896-1975) var en dekorert krigshelt fra det franske flyvåpenet under 1. verdenskrig. Han begynte sin karriere innen film som skuespiller. Wellman regisserte over 80 filmer, deriblant WINGS, som vant Oscar for beste film ved den første Academy Awards-sermonien i 1927.