Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_basics_of_killing_-_trailer_-_tiff_2018

Marko og Dunja lever et trygt middelklasseliv. De har to veltilpassede barn som utmerker seg på skolen og i fritiden, og gode og personlig tilfredsstillende jobber. Så en dag faller alt i grus: Marko får sparken fra lærerjobben etter å ha blitt feilaktig anklaget for seksuell trakassering, samtidig blir Dunja offer for nedskjæringer i firmaet hun arbeider for. De står på bar bakke.

Som velordnede middelklassefolk faller de mellom alle stoler og får ingen støtte fra den slovenske staten. De økonomiske vanskelighetene, som innledningsvis føyses bort, bygger seg opp og truer med å slite familien i stykker. THE BASICS OF KILLING er en tankevekkende historie med samfunnskritisk brodd, som viser hvor kort veien kan være fra trygghet til desperasjon.

Program: 
Originaltittel: 
DRUŽINICA
Regissør: 
Jan Cvitkovič
Manus: 
Jan Cvitkovič
Foto: 
Marko Brdar
Skuespillere: 
Primož Vrhovec, Irena Kovačević, Miha Kosec, Ula Gulič, Borut Veselko, Vlado Novak
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2017
Land: 
Slovenia og
Serbia
Produsent: 
Aleš Pavlin, Andrej Štritof
Salg: 
Soul Food
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jan Cvitkovič (f. 1966 ) er en slovensk regissør og skuespiller. Som regissør har han vunnet flere priser, blant annet på filmfestivalen i Venezia for sin første spillefilm KRUH IN MLEKO/ BREAD AND MILK i 2001, samt for ODGROBADOGROBA / GRAVEHOPPING ved filmfestivalen i San Sebastian i 2005.