Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2018

barbarella_hd_trailer

I år 40 000 begir jordboernes representant, Barbarella, seg ut på et intergalaktisk oppdrag for å finne Durand Durand – en vitenskapsmann med et laservåpen så massivt at det kan bety slutten på menneskeheten. Dette bringer henne til solsystemet Tau Ceti, hvor all teknologisk nyvinning er gjennomsyret av seksuell dekadanse og pervertert innovasjon.

Basert på den franske tegneserien med samme navn, ble BARBARELLA foreviget på lerretet av regissør Roger Vadim i 1968. I sin tid, preget av seksuell frigjøring og utforskning av rommet, var den en godt timet mikstur av sex, satire og absurd teknologi i en psykedelisk visuell setting, med en samfunnskommentar så overdådig at filmen nesten overgår seg selv!

Visningen er i regi av Tromsø filmklubb i anledning Norsk filmklubbforbunds 50-årsjubileum.

Innledning før visningen.

Regissør: 
Roger Vadim
Manus: 
Jean-Claude Forest, Claude Brulé, Terry Southern, Roger Vadim, Vittorio Bonicelli, Clement Biddle Wood, Brian Degas, Tudor Gates, Charles B. Griffith
Foto: 
Claude Renoir
Skuespillere: 
Jane Fonda, John Phillip Law, David Hemmings, Anita Pallenberg, Milo O’Shea, Ugo Tognazzi
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
1968
Land: 
Frankrike og
Italia
Produsent: 
Dino De Laurentiis
Salg: 
Paramount
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Roger Vadim (1928-2000) var en fransk filmregissør, produsent og manusforfatter. Karrieren som filmskaper var sterkt preget av erotikk som en selverklært inspirasjonskilde til sine ambisiøse og dristige filmprosjekter. I 1968 regisserte han BARBARELLA med den amerikanske skuespilleren og hans daværende kone, Jane Fonda, i hovedrollen.