AUSTERLITZ | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

idfa_2016_trailer_austerlitz

Hvordan oppfører vi oss ved minnesmerker og på historisk grunn? Ved hjelp av statiske, observerende kameraer gir regissør Sergei Loznitsa oss et innblikk i kollektiv adferd; inn og ut av bildet flyter haugevis med turister på besøk i de tidligere konsentrasjonsleirene Dachau og Sachsenhausen. Det mekaniske kameraøyet tolker ikke. Det blir opp til oss å vurdere hva turistene ser etter, tenker på og om de oppfører seg anstendig.

Dokumentaren knytter sammen fortid og nåtid. Vi kjenner til massemordene som foregikk i leirene under andre verdenskrig. I dag er områdene befolket av skuelystne turister med mobilkameraer og audioguider. AUSTERLITZ er også en film om å kikke: Vi kikker på turistene. Turistene kikker på restene av konsentrasjonsleirene. Hva er de vi alle ser etter?

Regissør: 
Sergei Loznitsa
Manus: 
Sergej Loznitsa
Foto: 
Sergej Loznitsa, Jesse Mazuch
Spilletid: 
1 time 34 min
År: 
2016
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Sergej Loznitsa
Kilde: 
Imperativ Film Berlin
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Sergei Loznitsa (f. 1964) fikk sin utdannelse på Det allrussiske statlige kinematografiske institutt (VGIK) i Moskva hvor han studerte spillefilm. Han har laget dokumentarfilm siden 1996 og har regissert mange dokumentarer, men også fire spillefilmer. Han jobber for tiden med begge sjangrene.