Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

idfa_2016_trailer_austerlitz

Hvordan oppfører vi oss ved minnesmerker og på historisk grunn? Ved hjelp av statiske, observerende kameraer gir regissør Sergei Loznitsa oss et innblikk i kollektiv adferd; inn og ut av bildet flyter haugevis med turister på besøk i de tidligere konsentrasjonsleirene Dachau og Sachsenhausen. Det mekaniske kameraøyet tolker ikke. Det blir opp til oss å vurdere hva turistene ser etter, tenker på og om de oppfører seg anstendig.

Dokumentaren knytter sammen fortid og nåtid. Vi kjenner til massemordene som foregikk i leirene under andre verdenskrig. I dag er områdene befolket av skuelystne turister med mobilkameraer og audioguider. AUSTERLITZ er også en film om å kikke: Vi kikker på turistene. Turistene kikker på restene av konsentrasjonsleirene. Hva er de vi alle ser etter?

Regissør: 
Sergei Loznitsa
Manus: 
Sergej Loznitsa
Foto: 
Sergej Loznitsa, Jesse Mazuch
Spilletid: 
1 time 34 min
År: 
2016
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Sergej Loznitsa
Salg: 
Imperativ Film Berlin
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sergei Loznitsa (f. 1964) er en ukrainsk filmskaper med bakgrunn fra Hviterussland, nå bosatt i Tyskland. Etter ulike studier har han blant annet jobbet som forsker ved Kievs kybernetiske institutt. Han er utdannet ved den statlige russiske filmskolen VGIK i Moskva, og har vært knyttet til dokumentarfilminstituttet i St. Petersburg. Tre av hans tidligere filmer har vært vist på TIFF – IN THE FOG (2013), MAIDAN (2015) og THE EVENT (2016).