Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

the_attack_official_trailer_1_2013_-_drama_movie_hd

Den høyt respekterte palestinske legen Amin Jaafari er assimilert inn i det israelske samfunnet. Han er anerkjent kirurg ved et av Tel Avivs beste sykehus, har gode venner, solid økonomi, høy status og en kone han elsker. En dag skjer en dramatisk hendelse som endrer livet hans radikalt, og han konfronteres med spørsmålet: Hvordan er det mulig å leve sammen i kjærlighet uten å se sin elskede slik han eller hun virkelig er?

Ziad Doeiris tredje spillefilm, THE ATTACK, basert på en roman med samme navn, adresserer en rekke viktige spørsmål om bakgrunnen for politiske konflikter og terrorangrep. Bakteppet er konflikten mellom israelere og palestinere, og filmen viser oss andre årsaker til terror enn religiøs radikalisering – og de personlige kostnadene for dem som rammes.

Innledning foran begge visninger.

Program: 
Originaltittel: 
L'ATTENTAT
Regissør: 
Ziad Doueiri
Manus: 
Joëlle Touma, Ziad Doueiri
Foto: 
Tommaso Fiorilli
Skuespillere: 
Ali Suliman, Reymond Amsalem, Evgenia Dodina, Karim Saleh
Spilletid: 
1 time 42 min
År: 
2012
Land: 
Belgia,
Frankrike,
Libanon og
Qatar
Produsent: 
Jean Bréhat, Rachid Bouchareb, Muriel Merlin
Salg: 
Wild Bunch
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Ziad Doueiri (f. 1963) er fra Libanon, men har studert film i USA. Han er blant annet kjent for å ha arbeidet som kameramann for Quentin Tarantino på filmer som DE HENSYNSLØSE og PULP FICTION. Han regidebuterte med den selvbiografiske WEST BEIRUT, som ble hyllet av filmkritikere verden over.