ANGELS WEAR WHITE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

angels_wear_white_trailer_sgiff_2017

På et strandhotell i en stille kinesisk ferieby blir to tolv år gamle jenter  voldtatt av en høyerestående embetsmann. Det eneste vitnet som kan bekrefte deres historie er tenåringen Mia, som jobber på hotellet.

Filmens fokus er på Mia, som er i landet ulovlig og ikke har arbeidstillatelse, og Wen, et av overgrepsofrene: to jenter som begge er på tynn is. Wen er avhengig av Mias vitnemål for å få rettferdighet, men begge er i virkeligheten maktesløse. Mens det ansiktsløse, korrupte systemet spiller sitt skitne spill for å få barna, vitnene og deres foreldre til å tie, må de to jentene finne fotfestet på egen hånd.

Historien er fortalt med tilbakeholdne virkemidler. Selv om vold, overgrep og maktmisbruk er sentrale temaer, er de aldri eksplisitt kommunisert, voldshandlingene vises heller i effekten de har på jentene. ANGELS WEAR WHITE gir et ubehagelig innblikk i hvordan systematisert vold mot kvinner går under radaren.

Originaltittel: 
JIA NIAN HUA
Regissør: 
Vivian Qu
Manus: 
Vivian Qu
Foto: 
Benoit Dervaux
Skuespillere: 
Wen Qi, Zhou Meijun, Shi Ke, Liu Weiwei, Geng Le, Peng Jing
Spilletid: 
1 time 47 min
År: 
2017
Land: 
Kina og
Frankrike
Produsent: 
Sean Cheng, Alain de la Mata
Salg: 
Wild Bunch
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Vivian Qu er en kinesisk filmregissør og produsent. Qu debuterte som regissør med TRAP STREET i 2013. Hennes filmspråk er forankret i film noir-stilen med temaer som på indirekte kaster lys på korrupsjon og maktmisbruk i Kina.