AMY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2018

amy_-_teaser_-_tiff_2018

Amy Winehouse hadde en musikalsk begavelse nesten uten sidestykke, og oppnådde enorm suksess som jazz- og soulsanger i løpet av få år. Likevel rakk hun bare å lage to album før hun gikk under på grunn av en svært ustabil livsstil, og manglende evne til å takle kjendislivet og presset det medførte. Man skjønner også raskt at hun hadde flere personer rundt seg som ikke bare overså problemene hennes, men også var sterkt medvirkende til dem.

Fremfor alt er det likevel den musikalske energien og hennes talent som preger denne dokumentaren, og spiller i både for- og bakgrunnen i nærmest hver eneste scene. Materialet som regissør Asif Kapadia har klart å spore opp for å fortelle historien om Winehouse er nesten utrolig nærgående og tett på henne. Man kan undre seg over at så mange av disse private opptakene i det hele tatt har blitt gjort, og dessuten tatt vare på, for samlet utgjør de en nærmest komplett skildring av de turbulente årene fra debuten og fram til hennes tragiske død.

Innledning med regissør tilstede på visningen fredag 19. januar.

Regissør: 
Asif Kapadia
Foto: 
Rafael Bettega, Jake Clennell, Ernesto Herrmann
Spilletid: 
2 timer 8 min
År: 
2015
Land: 
UK
Produsent: 
Paul Bell, James Gay-Rees
Kilde: 
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Asif Kapadia (f.1972) har vunnet både Oscar og flere BAFTA-priser. Han har en distinkt visuell stil, og har tidligere deltatt på TIFF med THE WARRIOR (2003) og FAR NORTH (2008). Med AMY fikk han Oscar for beste dokumentar i 2016.