Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2018

aleppos_fall_-_trailer_-_tiff_2018

Hva skjedde egentlig med den Arabiske våren? Norsk-syriske Nizam Najar reiser til Aleppo for å få svar. Han følger opprørsgruppen Free Syrian Army i sin kamp mot det syriske regimet og det som til slutt leder frem til opprørets sammenbrudd. ALEPPOS FALL gir et unikt innblikk i opprørets desperate kamp mot et undertrykkende regime i skyggen av et geopolitisk maktspill som til slutt ender fatalt. Dette er historien om hvordan den Arabiske våren gikk fra håp til fortvilelse, fra vår til høst.

Regissøren har risikert svært mye for å kunne fortelle oss denne historien, noe flere sterke scener i filmen vitner om. Som syrer oppvokst i Aleppo gir han oss en unik tilgang til og et sjeldent innblikk i opprørernes indre tanker og stridigheter. Med sitt blikk og sine refleksjoner gjør Nazim Najar dette til en sterk dokumentarfilm om en av vår tids verste konflikter.

Innledning foran visningen torsdag.
Innledning foran- og Q&A etter visningen fredag (Fokus 2).

Regissør: 
Nizam Najar
Manus: 
Henrik Underbjerg
Foto: 
Bader Taleb, Nizam Najar
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2017
Land: 
Norge,
Danmark og
Frankrike
Produsent: 
Henrik Underbjerg, Tore Buvarp
Salg: 
Fenris Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Nizam Najar er utdannet ved Universitetet i Tripoli, Libya, og har regissørutdanning fra Høyskolen i Lillehammer samt Master i dokumentarfilm fra Høyskolen i Volda. Han har arbeidet som skuespiller, produsent og regissør på ulike TV-prosjekter, som «Megafon» for NRK og «Unge Mødre» for Rakett AS. Han har tidligere regissert Brennpunkt dokumentaren «Dagbok fra Revolusjonen» produsert av Medieoperatørene i 2012.