THE ABYSS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

classic_movie_trailers_the_abyss1989

En amerikansk atomubåt synker i nærheten av en borerigg i Det karibiske hav etter et merkelig sammentreff med et ukjent fenomen. En gruppe oljeriggarbeidere blir engasjert for å plukke opp overlevende fra vraket. Plattformarbeiderne får forsterkning av eksperter fra den amerikanske marinen, og sammen skal de forsøke å berge og sikre atomstridshodene som finnes ombord. I dypet finner letemannskapet flere forulykkede fra havariet, men observerer også noe annet: en merkelig selvlysende gjenstand som ingen har sett maken til.

Havet kalles ofte klodens største uutforskede kontinent, under overflaten finnes det fortsatt gigantiske områder som aldri er sett av oss mennesker. I James Camerons THE ABYSS utforskes det gåtefulle ved havet, og karakterene blir konfrontert med den iboende frykten vi har for det ukjente. Men kanskje er det mennesket selv som er den største trusselen? Filmen vant Oscar for beste visuelle effekter i 1989.

Filmen vises på 35mm.

Program: 
Regissør: 
James Cameron
Manus: 
James Cameron
Foto: 
Mikael Salomon
Skuespillere: 
Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Leo Burmester, Todd Graff, Kimberly Scott
Spilletid: 
2 timer 25 min
År: 
1989
Land: 
USA
Produsent: 
Gale Anne Hurd
Salg: 
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense : 
15
Director info: 

James Cameron (f. 1954) er en kanadisk filmskaper, oppfinner og vitenskapsmann. Han har regissert storfilmer som THE TERMINATOR, ALIENS, AVATAR og TITANIC. Sistnevnte vant hele 11 Oscar-statuetter i 1998, blant annet prisene for beste film og beste regi.