WESTERN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2018

western_-_official_trailer

En gruppe tyske bygningsarbeidere ankommer den bulgarske landsbygda. De har fått i oppdrag å sette opp et kraftverk like ved en elv, ute i det øde landskapet. Som i et nikk til westernsjangeren rir arbeideren Meinhard inn i småbyen, der han blir kjent med noen av de lokale. Hans åpenhet overfor bulgarerne og deres kultur resulterer imidlertid ikke bare i vennskap, men også i presset stemning og kulturforskjeller. Ønsket om å demonstrere tysk overlegenhet etablerer seg blant arbeiderne – særlig Vincent, en arbeider med sterke, maskuline idealer, har et markeringsbehov.

Spenningen på tvers av kulturene og innad blant arbeiderne drar seg gradvis til, men konfliktene i western er nyansert formidlet. Filmen kan beskrives som en kommentar til et moderne, fragmentert Europa, men frykten for «de andre» er tidløs.

Innledning og Q&A med regissør til stede på visnignene torsdag og fredag.

Regissør: 
Valeska Grisebach
Manus: 
Valeska Grisebach
Foto: 
Bernhard Keller
Skuespillere: 
Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov, Veneta Fragnova
Spilletid: 
1 time 59 min
År: 
2017
Land: 
Tyskland,
Bulgaria og
Østerrike
Produsent: 
Maren Ade, Valeska Grisebach, Jonas Dornbach
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Valeska Grisebach (f. 1968) er en tysk filmskaper og manusforfatter. Hennes spillefilmdebut kom i 2001, men gjennombruddet var SEHNSUCHT (2006). WESTERN er hennes tredje spillefilm – den hadde premiere under årets Cannes-festival der den deltok i konkurranseprogrammet Un Certain Regard. Grisebach er en del av den såkalte Berliner-skolen, som inkluderer blant andre Maren Ade, Thomas Arslan og Christian Petzold.