Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2017

idfa_2016_trailer_nowhere_to_hide

Vi er i Nordre Irak, i området kjent som «Dødens triangel». Vi møter sykepleieren og firebarnsfaren Nori Sharif idét de amerikanske styrkene trekker seg ut av landet. Men håpet om fred og gjenoppbygging snus til en ny og verre krig – en som bryter alle tabuer og der du ikke kan skille venn fra fiende. Der finnes ingen trygge gjemmesteder. Hvordan skal Nori og familien klare seg?

Filmskaper Zaradasht Ahmed har fulgt Nori og familien hans i over fem år. Gjennom møtet med Noris' hverdagsliv, får vi et nært og unikt innblikk i krigens konsekvenser. Vi får også en bedre forståelse av bakgrunnen til mange av de som flykter til Europa. Som første norske film noensinne, vant NOWHERE TO HIDE nylig hovedprisen på den prestisjefylte dokumentarfestivalen IDFA, med begrunnelsen: «Det finnes filmer som er fantastiske å se, og filmer som verden behøver å se. Denne filmen er begge deler.»

Originaltittel: 
NOWHERE TO HIDE
Regissør: 
Zaradasht Ahmed
Manus: 
Zaradasht Ahmed
Foto: 
Zaradasht Ahmed, Nori Sharif
Spilletid: 
1 time 26 min
År: 
2016
Land: 
Norge og
Sverige
Produsent: 
Mette Cheng Munthe-Kaas
Salg: 
East Village Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Regissøren og fotografen Zaradasht Ahmed (f. 1968) er født i Sulaimaniyah i irakisk Kurdistan. Han kom til Norge i 1995, og har jobbet som artist, journalist og filmskaper, med særlig lang erfaring med å dokumentere historier fra Midtøsten, Nord-Afrika og Asia.