Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2017

«Alt jeg vet, vet jeg fordi jeg elsker.» Stemmen til Liam Neeson puster liv i Leo Tolstoys budskap i filmen KARENINA & I, som følger den norske skuespilleren Gørild Mauseth når hun utfordrer seg selv til å spille Anna Karenina på russisk, et språk hun i utgangspunktet ikke kan. Med et dypt ønske om å forstå den russiske kulturen og den tematiske dybden i romanen, drar hun på en 11 000 km lang reise med den Den transsibirske jernbanen, fram til spillestedet Vladivostok. Togturen blir vel så mye en indre reise for Mauseth, som forsvinner mer og mer inn i Anna - den legendariske karakteren hun har et så inderlig ønske om å forstå.

Filmen beveger seg i et landskap mellom fiksjon og virkelighet, mellom film, teater og litteratur. Resultatet er en drømmeaktig filmopplevelse som handler om identitet, det å elske, å tro og å tørre å utfordre seg selv – uansett hvor uoverkommelig et prosjekt kan fremstå.

Originaltittel: 
KARENINA & I
Regissør: 
Tommaso Mottola
Manus: 
Tommaso Mottola, Gørild Mauseth
Foto: 
Andreas Ausland, Gleb Teleshev, Tommaso Mottola
Skuespillere: 
Gøril Mauseth, Liam Neeson, Sonia Bergamasco, Evgeniia Guliashcheva
Spilletid: 
1 time 24 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Orto Polare AS
Salg: 
Orto Polare AS
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Tommaso Mottola, født i Napoli, er utdannet arkitekt og begynte karrieren med å sette opp kunstforestillinger. Han har regissert tv-serier, skrevet manus og jobbet med multimedia før han i 1992 regisserte debutfilmen, THE FLOATING ISLAND. I dag er han både filmskaper og festivalsjef for Capalbio internasjonale filmfestival.